U trendu

Interes Telekoma je snažna i zdrava konkurencija

BEOGRAD – Postojanje konkurencije nije pretnja Telekomu Srbije, naprotiv, nama je u interesu da imamo zdravu konkurenciju sa kojom ćemo se nadmetati u fer tržišnim uslovima, jer samo tako možemo kao kompanija da stalno budemo bolji, da uvodimo inovacije, da se menjamo i napredujemo, izjavio je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

On je naglasio da ova kompanija praktično od svog osnivanja sarađuje sa konkurencijom, jer pune dve decenije iznajmljuje svoju infrastrukturu direktnom konkurentu SBB-u, a da će sada slično biti i sa Telenorom.

„Telekom Srbija želi da bude lider na tržištu, kako u Srbiji tako i u celom regionu bivše Jugoslavije, a to podrazumeva postojanje konkurencije od koje samo očekujemo poslovanje i ponašanje u skladu sa principima fer, zdrave i normalne, tržišne utakmice. Samo tako ćemo i mi iz dana u dan biti sve bolji“, rekao je Lučić gostujući na TV Hepi.

Dodao je da Telekom želi da postane lider u regionu pre svega u pružanju sportskih sadržaja, pa će na kanalima Arena Sporta biti engleska, španska i italijanska fudbalska liga, Liga šampiona i Liga Evrope kao i NBA liga.

Lučić je objasnio da će zahvaljujući tome Telekom povećavati prihode kroz povećanje broja korisnika u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, gde je prisutan kao operater, zatim preko značajnog povećanja broja gledalaca Arena Sporta u ponudi drugih operatera, u Severnoj Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji, i na kraju Telekom će preko najboljih i najatraktivnijih sportskih sadržaja značajno povećati prihode od oglašavanja.

„Svako domaćinstvo od Triglava do Đevđelije želeće da gleda Arenu Sport, jer takvu ponudu nema niko. A kada na to dodamo snažna ulaganja u produkciju serijskih programa koji se prave na svetskom nivou, jasno je da će Telekom postati pravi regionalni lider u proizvodnji atraktivnih medijskih sadržaja“, reko je Lučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.