U trendu

Izmene pravila za prijavljivanje za 100 evra

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će lični podaci građana, koje će morati da ostave prilikom prijave za uplatu od 100 evra, biti zaštićeni, kao i da je registar u kojem će se naći ti podaci, privremen, i biće obrisan nakon podele tog novca.

„Apsolutno će podaci biti zaštićeni. Videćete kako sistem radi, i na portal trezora i preko kol centra. Nemamo bojazan niti mogućnost zloupotreba“, rekao je Mali na pres konferenciji odgovarajući na pitanja novinara.

Ministar je pojasnio da je, po Uredbi, reč o privremenom registru, koji će prestati da postoji kada se isplati 100 evra.

„Sate sam proveo i sa zaposlenim u IT kancelariji i u Trezoru, da se takav sistem napravi da bezbednosno nikakav problem ne možemo da imamo. Građani mogu da budu spokojni“, rekao je Mali.

On je pozvao je građane da se prijave u što većem broju za 100 evra, što, dodaje, nije mali novac, dodajući da je ponosan što je u budžetu pronađen prostor za takvu meru, koja pokazuje podršku države, ali i širi optimizam.

„Kada pokrećemo ekonomiju, veoma je važan psihološki efekat, važan je optimizam koji ljudi treba da vide posle mesec i po dana ne tako dobre situacije. Taj optimizam mi želimo da dobijemo i kroz isplatu ovih 100 evra“, rekao je Mali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.