U trendu

Jacamo ekonomske odnose sa susedima i centralnom Evropom

BEOGRAD – Ministarstvo finansija ulaže velike napore u jačanje ekonomskih i finansijskih odnosa sa našim partnerima i prijateljima u susedstvu, kao i sa partnerima iz regiona centralne Evrope, izjavio je pomoćnik ministra finansija Ognjen Popović.
On je na današnjem biznis forumu posvećenom promociji investiranja i mogućnostima razvoja u organizaciji Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije i Međunarodne finansijske korporacije (IFC) napomenuo da Srbija ne igra aktivnu ulogu samo u multilateralnim organizacijama, već i u odnosima sa državama.

„Ona neguje i produbljuje ekonomske odnose i na bilateralnom nivou sa državama i njihovim organizacijama, i ova konferencija je pokazatelj toga. Konstantan rast našeg izvoza i rast direktnih stranih investicija u našu zemlju pokazuju i potvrđuju da smo na dobrom putu“, rekao je on.
Na konferenciji učestvuju predstavnici Međunarodne finansijske korporacije (IFC), Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), kao i poslovnog sektora Srbije, Mađarske, Češke i Slovačke, koji je predstavljen sa više od 60 kompanija iz ovih zemalja.
Teme razgovora današnjeg biznis foruma su automobilska industrija, agrobiznis i navodnjavanje, obnovljive energije kao i zelene tehnologije, a na kraju su planirani i B2B poslovni sastanci privrednika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar