U trendu

Još dva dana za prijavu studenata za praksu u Ministarstvu građevinarstva

BOGRAD – U četvrtak, 9. marta, ističe rok za prijavu studenata Univerziteta u Beogradu za obavljanje plaćene stručne prakse u sektorima i odeljenjima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrasrukture, u skladu sa Protokolom o saradnji koji su potpisali resorni ministar Goran Vesić i rektor BU Vladan Đokić.

Kako navode u saopštenju iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na stručnu praksu mogu da se prijave studenti završne godine osnovnih i master studija Građevinskog, Saobraćajnog, Pravnog, Ekonomskog, Mašinskog, Arhitektonskog i Geografskog fakulteta.

U ovom ciklusu, kako kažu, stručnu praksu će moći da pohađa ukupno 30 studenata Univerziteta u Beogradu.

„Praksa će trajati od 20. marta do 20. juna ove godine, a studenti će za to vreme imati obezbeđenu novčanu nadoknadu. Polaznici prakse će imati priliku da rade na infrastrukturnim projektima i razvojnim aktivnostima u oblasti saobraćaja i građevinarstva u Srbiji uz podršku neposredno određenih mentora iz reda zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

Program prakse se realizuje, kako kažu, na osnovu Protokola o saradnji potpisanog između MGSI i Univerziteta u Beogradu u oblasti organizovanja i realizovanja stručne prakse studenata u Ministarstvu, organima u sastavu Ministarstva, javnim preduzećima i javnim agencijama koje obavljaju delatnosti iz delokruga rada Ministarstva, kako bi što više studenata steklo praktična znanja i veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija, kažu u saopštenju.

„Uz prijavu je potrebno dostaviti potvrdu o studiranju sa fakulteta, a prijavljivanje se vrši elektronskim putem, na sajtu Centra za razvoj karijere: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/mgsipraksa23“, navodi se u saopštenju.

Oni ističu da se očekuje da u narednim ciklusima programa, koji su u pripremi, studenti imaju praksu i u javnim preduzećima i agencijama koje obavljaju delatnosti iz delokruga rada Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.