U trendu

KarGo: Do 2023. u floti samo hibridi i električni automobili

BEOGRAD – Predsednik Udruženja građana KarGo (CarGo), Aleksandar Vučić, kaže da je cilj da do 2023. godine cela KarGo flota bude sastavljena isključivo od električnih i hibridnih automobila, zbog čega su trenutno u pregovorima sa kompanijom koja je lider na polju elektro punjača u jugoistočnoj Evropi.

„Naš cilj je da Srbija i Beograd postanu zdravije i zelenije mesto za život. KarGo flota trenutno ima 50 hibridnih i 17 električnih automobila, ali je naš cilj da 2023. godine cela KarGo flota bude sastavljena isključivo od električnih automobila i hibrida“, naveo je Vučić za portal b92.net.

Na pitanje šta ih je podstaklo da nabave upravo električne automobile iako ne postoje subvencije, Vučić je rekao da „KarGo želi da menja sliku Beograda i Srbije i da je zato osnovana i Biznis klasa koju trenutno čini 100 luksuznih automobila, među kojima su i potpuno električni Jaguari I-Pace“.
On je dodao da KarGo svojim primerom pokušava da utiče na društvenu svest, ali i da podrži ekspanziju mreže stanica za punjenje električnih automobila.
„Mreža punjača za električne automobile u Srbiji i dalje nije dovoljno razvijena. Zbog toga smo u pregovorima sa jednom kompanijom koja je lider na polju elektro punjača u jugoistočnoj Evropi“, rekao je Vučić.
U Beogradu postoje brzi punjači u Britiš motors grupi i Poršeu. Postoje i punjači do 22 kW snage na još par lokacija u gradu, kao na primer na Obilićevom vencu i u Merkator centru, ali na još par lokacija, uglavnom ispred hotela i banaka.
U tekstu se dodaje da će broj hibridnih i električnih automobila na ulicama biti i dalje simboličan ukoliko se ne uvedu podsticaji za prelazak sa vozila sa SUS motorima na elektrifikovane ili potpuno električne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.