U trendu

Kina: Sankcije za dva fonda na Tajvanu zbog podrške separatistima

PEKING – Kineske vlasti uvele su sankcije protiv dva fonda na Tajvanu zbog podrške tajvanskim separatistima i klevetanja Kine, saopštio je danas portparol Kancelarije Državnog saveta Kine za tajvanske poslove, Ma Sjaoguang.

Prema njegovim rečima sankcije su uvedene „Tajvanskoj fondaciji za demokratiju“ i Međunarodnom fondu za saradnju i razvoj, prenosi agencija Tas s.

„Te organizacije su povezane sa separatističkim elementima na Tajvanu, klevetale su našu zemlju i pokušale da utiču na međunarodnu zajednicu za kršenje principa jedne Kine“, navodi se u saopštenju kineskog zvaičnika.

Kineska vlada je zabranila saradnju organizacija, kompanija i pojedinaca iz kontinentalne Kine sa tim fondovima, dodaje se dalje.

Pored toga, Peking je sankcionisao nekoliko kompanija koje se bave energetskim, medicinskim, satelitskim i mrežnim tehnologijama, koje su obezbeđivale sredstva za pomenute fondove, piše u saopštenju.

Predstavnici menadžmenta i ovlašćena lica u kompanijama koje su finansirale ta dva fonda više neće moći da posećuju kontinentalni deo Kine i da sarađuju sa kineskim preduzećima, naveo je Ma Sjaoguang.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar