U trendu

Kompanija Leoni ima planove za budućnost u Srbiji

KRALJEVO – Ovo je najveći projekat u dugoj istoriji kompanije Leoni i njena najveća investicija i lokacija u Evropi, rekao je danas generalni direktor kompanije Leoni Srbija Pjerluiđi Gione na svečanom otvaranju nove fabrike u Kraljevu.

„Ovaj projekat će opremiti šest miliona vozila do 2030. godine što je prilično impresivno, a dnevno ćemo u Kraljevu proizvoditi 200.000 setova za automobile“, naglasio je Gione.

Izvršni direktor Leoni grupe Aldo Kamper rekao je da su ponosni na sve što su do sada učinili i ukazujući na deo praznih hala dodao kako imaju još mnogo planova za budućnost.

Pomenuo je i probleme s obezbeđivanjem poluprovodnika, što, kaže, onemogućava proizvodnju punim kapaciteteom, ali je naveo da zbog toga nije bilo otpuštanja.

Kamper je zahvalio na pomoći prilikom vakcinacije zaposlenih, a koja je doprinela da održavanju proizvodnje.

„Uprkos pandemiji stojimo bolje nego pre dve godine i da bi tako i ostalo želimo da i dalje ulažemo u našu budućnost, a to je elekteomobilnost“, rekao je Kamper.

On je rekao da nova fabrika u Kraljevu i više od 3.000 zaposlenih pokazuju posvećenost kompanije Leoni regionu i Srbiji.

„Ovde se osećamo više nego kao poslovni partneri, ovde se osećamo kao kod svoje kuće, kao prijatelji. Imamo potpuno otvoren dijalog i zajedno rešavamo probleme i napredujemo“, naveo je Kamper.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.