U trendu

Kroz komparativne prednosti do energetski stabilnog regiona

TIRANA – Sve tri zemlje inicijative Otvoreni Balkan imaju svoje komparativne prednosti koje treba da iskoristimo kako bismo kao region bili energetski stabilni, izjavila je danas ministarka rudarstva i enegetike Zorana Mihailović uoči početka sastanka Grupe za ublažavanje krize u okviru inicijative Otvoreni Balkan koji se održava u Tirani.

Mihajlovićeva je istakla da je ta inicijativa važna i za Srbiju i za druge zemlje u regionu i da su svi koji u njoj učestvuju svesni koliko je važno povezivanje i zajedničko rešavanje problema, navodi se u saopštenju.

Troje ministara energetike razgovaraće, kako je navela ministarka, ne samo o tome kako se pripremamo za zimu u ovoj teškoj energetskoj krizi i vrlo izazovnoj godini nego i o tome gde sve zajednički možemo da radimo i na koji način bismo mogli da povežemo naša energetska tržišta, a samim tim da energetski budemo svi stabilniji.

„Moramo da shvatimo da nije dovoljno da jedna država u regionu bude energetski stabilna, veoma je važno da postoji i solidarnost i da pokušamo da ceo region učinimo energetski stabilnim, jer je to važno i za privredu i za naše građane“, rekla je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.