U trendu

Labović: Veliki je potencijal donjeg toka Dunava kroz Srbiju

BEOGRAD – Potencijal Dunava u čitavom njegovom toku kroz Srbiju je veliki, a naročito u donjem toku koji obiluje kulturno-istorijskim znamenitostima, nacionalnim parkom, predivnom prirodom i velikim mogućnostima za različite vidove odmora, izjavila je za Tanjug direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučih najavio je sinoć da će na ovom prostoru, oko donjeg toka Dunava, odnosno od Ramske tvrđave u blizini Velikog Gradišta do Kladova sredstvima od međunarodnih finansijskih institucija biti izgrađena kompletna infrastruktura.

Taj deo Dunava će, prema njegovim rečima, postati pravo „srpsko more“, a u infrastrukturu će biti uloženo 20 do 30 miliona evra.

Vučić je naveo da će se osim brze saobraćajnice u izgradnji, praviti plaža, biciklištičke staze, šetalište i drugi sadržaji.
Labović za Tanjug ističe da ovaj deo naše zemlje pruža odlične uslove kako za aktivan odmor i boravak u prirodi, tako i za obilaske kulturno-istorijskih znamenitosti a kao važan segment, prema njenim rečima, ne bi trebalo zanemariti ni bogatu gastronomsku ponudu.

„Već je puno uloženo u turističku infrastrukturu u tom delu Dunava. Potpuno je rekonstruisana Ramska tvrđava, a takođe i Golubački grad, sa međunarodnim pristanom, a dosta je ulagano i u Srebrno jezero i sve ono što se nalazi u njegovoj blizini“, kaže Labović.

Kada je reč o turističkom potencijalu ovog kraja, ona navodi da važno mesto pripada Lepenskom viru, kao svojevrsnom biseru na samoj obali Dunava.

Dodaje da ima i sadržaja koji još nisu odrađeni ali se nalaze u ponudi ovog kraja a među njima je i obilazak Trajanove table.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.