U trendu

Lačezar Rubčev (GEFCO): Jačamo prisustvo u Srbiji koja ima veliki strateški potencijal (VIDEO)

GEFCO, jedna od vodećih svetskih kompanija za pružanje logističkih usluga i evropski lider u autologistici, jača prisustvo na tržištu Srbije koje ima veliki strateški potencijal, izjavio je generalni direktor kompanije GEFCO Srbija Lačezar Rubčev.

„Naši globalni ciljevi primenjuju se i u Srbiji zahvaljujući poslovnoj strategiji, u svim oblastima poslovanja: očuvanju reputacije vodećeg eksperta u logistici gotovih vozila, unapredjenju oblasti dolazeće logistike i pratećih usluga za automobilsku industriju, održavanju rasta usluga transporta polovnih vozila, razvijanju biznisa sa kompanijama iz ostalih vertikalnih grana industrije kao što su zdravstvo i higijena, hrana i napici, roba široke potrošnje, energetika, vazduhoplovna i vojna industrija, moda i maloprodaja, vangabaritna oprema, moderna tehnologija, roba za kućnu upotrebu i industrijska proizvodnja“, kazao je Rubčev agenciji Beta.

On je podsetio da je kompanija GEFCO počela da radi u Srbiji aprila 2016. i da je uspela da se izbori za značajno mesto na tržištu zahvaljujući kombinaciji nekoliko faktora.

„Za početak, naš poslovni model ‘male aktive’ daje nam agilnost. Kao drugo, imamo široko i jedinstveno znanje i iskustvo GEFCO Grupe, koje primenjujemo u Srbiji. Mi se ne takmičimo sa konkurentima cenama (iako vrlo često možemo ponuditi mnogo isplativija rešenja od konkurencije). Naša globalna mreža nam omogućava da ponudimo logistička rešenja kupcima na regionalnom, evropskom, pa čak i svetskom nivou“, kazao je Rubčev.

Istakao je da su medju klijentima GEFCO Srbija svetski poznate kompanije, a da su osnova uspeha zaposleni koji, kako je rekao, „na pravi način oslikavaju kvalitetne kadrove koje Srbija nudi i zahvaljujući njihovom znanju, veštinama, talentu i posvećenosti poslu ostvarujemo rezultate“.

„Kompanija GEFCO je jako zahvalna na podršci koja joj je pružena od strane svih lokalnih institucija. Zahvaljujući tome, nadamo se daljem razvoju naše saradnje u budućnosti“, kazao je Rubčev.

Podsetio je da od pre nekoliko meseci GEFCO organizuje transport automobila iz Rumunije do Italije, preko Srbije.

„GEFCO već dugi niz godina pruža uslugu drumskog, železničkog i pomorskog transporta gotovih vozila dva poznata proizvodjača, čije se fabrike nalaze u Rumuniji. Zarad cilja konstantnog unapredjenja i optimizacije rešenja, došli smo do zaključka da možemo da omogućimo dodatne pogodnosti za naše klijente ako preusmerimo transport rezultata njihove proizvodnje za Italiju preko Srbije. Zahvaljujući GEFCO globalnoj mreži i njenom snažnom prisustvu u Evropi, uspeli smo da kvalitetno prilagodimo rešenje potrebama klijenta“, kazao je Rubčev.

Naveo je da se transport automobila kroz Srbiju obavlja zahvaljujući punoj podršci njihovog partnera Srbija Kargo-a i državnih institucija u Srbiji.

Po rečima Rubčeva, velika odgovornost je bila najveći izazov za kompaniju prilikom preusmeravanja transporta automobila kroz Srbiju.

„Reč je o kompletnoj promeni postojeće rute transporta, koja je od svih uključenih strana (brojnih dobavljača, državnih institucija, GEFCO predstavništava u više od šest zemalja) zahtevala da bez ijedne greške koncipiraju i postave novi aranžman. Ključni momenat za naše celokupno poslovanje bio je trenutak realizacije projekta na način gde nismo smeli da dopustimo nastanak greške. Možemo da uporedimo ovo sa velikim orkestrom: ako samo jedan muzičar pogreši, upropastio je čitavu kompoziciju. Uspeli smo sve to da sprovedemo i to je, u krajnjoj liniji, ono što GEFCO čini svetskim liderom u automobilskoj industriji“, rekao je Rubčev.

Odgovarajući na pitanje zbog čega ruta za prevoz automobila iz Rumunije do Italije nije ranije promenjena, on je rekao da savremeno poslovanje podrazumeva funkcionisanje u promenljivim uslovima.

„Potrebe se stalno menjaju, a uspeh se ogleda u sposobnosti brzog reagovanja na promene“, istakao je Rubčev.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.