U trendu

Leoni četvrti pogon gradi u Kraljevu, potrebni radnici u Nišu

Menadžment nemačke kompanije „Leoni“ odlučio je da četvrti pogon te kompanije u Srbiji bude gradjen u Kraljevu i da se tu proizvode kablovi i kablovski sistemi za „Mercedes“, izjavila je za Betu zamenik direktora kompanije „Leoni Srbija“ Aleksandra Pešić.

Pešić je navela da za zapošljavanje u pogonu u Nišu postoji veliko interesovanje i svi koji žele CV mogu da donesu u neku od fabrika kompanije ili da ga pošalju na mejl.

Prema njenim rečima, Leoniju su za pogon u Nišu potrebni radnici različitih kvalifikacija, a od visokokvalifikovanih radnika, pre svega inženjeri elektronike, mašinstva, ali i ekonomisti, pravnici i psiholozi.

U pogonu u Kraljevu proizvodiće se kablovi i kablovski sistemi za „Mercedes“, dok se u pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu proizvode kablovi za „BMW“ i „Jaguar“, rekla je ona i dodala da će Leoni zajedno sa tim pogonom u Kraljevu, nakon 2020. godine u Srbiji imati više od 10.000 radnika.

„Leoni“, kako je dodala, trenutno u pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu zapošljava oko 6.000 radnika.

„Pogon u Nišu ima oko 200 radnika, do kraja godine imaće oko 1.000 zaposlenih, a do 2020. godine broj zaposlenih biće uvećan na oko 2.200“, rekla je Pešić.

Prema njenim rečima, ukupna vrednost investicija kompanije „Leoni“ u Srbiji do sada iznosi 55 miliona evra.

„Tendencija je da za par godina vrednost investicija iznosi preko 100 miliona evra“, rekla je Pešić.

Ukupna prodaja kompanije „Leoni“ u Srbiji prošle godine iznosila je 4,4 milijarde evra, a na osnovu dosadašnjih rezultata očekuje se da ove godine prodaja bude uvećana za oko deset odsto, rekla je ona.

Pešić je kazala da je opredeljenje menadžementa te kompanije da u Srbiji ulaže u kadrove i razvoj novih proizvoda, tako da će u saradnji sa Univerzitetom biti odobreno 15 stipendija za studente sa različitih fakulteta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.