Masterkard: Iza tužbe u VB stoje advokati iz SAD

BEOGRAD – Kompanija Masterkard je saopštio danas da nijedan potrošač iz Velike Britanije nije tražio pokretanje postupka protiv ove kartičarske kuće, već da iza toga stoje advokati iz SAD koje podržavaju organizacije čiji je primarni fokus sopstvena zarada.

U reagovanju povodom vesti svetskih medija da je Vrhovni sud Velike Britanije dao „zeleno svetlo“ kolektivnoj tužbi protiv ove kompanije zbog navodno previše naplaćenih naknada, a koju je preneo i Tanjug, iz Mastekarda su saopštili:

„Apsolutno odbacujemo ove navode i znamo da platne tehnologije kompanije Masterkard krajnjim korisnicima pružaju značajne i opipljive vrednosti. Nijedan potrošač iz Velike Britanije nije tražio pokretanje ovog procesa. Iza njega stoje oportunistički advokati iz SAD-a koje podržavaju organizacije čiji je primarni fokus sopstvena zarada“.

Kompanija Masterkrd će, dodaje se, tražiti od Apelacionog suda za zaštitu konkurentnosti „da predupredi ozbiljan rizik od toga da tržište krene pogrešnim putem ulaska u režim nove kolektivne tužbe na osnovu slučaja koji je suštinski pogrešan i neosnovan“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.