U trendu

Matić otvorila 58. Ljubičevske konjičke igre

POŽAREVAC – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je večeras 58. „Ljubičevske konjičke igre”.

Matić je istakla da je ta manifestacija jedna od najinteresantnijih na turističkoj mapi Srbije i da godišnje privuče više od 70.000 domaćih i stranih turista, saopštilo je resorno ministarstvo.

”Upravo ova manifestacija postavila je čvrste temelje konjičkog sporta, ali i turizma u Požarevcu“, navela je ona.

Istakla je da je Požarevac postao poznat u Evropi još 1718. godine potpisivanjem Požarevačkog mira, a danas ovaj grad poznaju i po ”Ljubičevskim konjičkim igrama”, ali i mnogim kulturno-istorijskim spomenicima.

Kako je rekla, Požarevac kao administrativni, ekonomski i kulturni centar Braničevskog okruga ima ogromne predispozicije da postane još značajnija turistička destinacija, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je to prepoznalo i u periodu od 2015. do 2021. za projekte razvoja turizma u tom gradu ukupno opredelilo 95,2 miliona dinara.

Matić je napomenula i da Srbija zaključno sa 31. avgustom beleži 1.760.668 dolazaka turista, a čak 7.117.239 ostvarenih noćenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.