U trendu

Ministar Nenad Popović otvorio start up centar na Zlatiboru

ZLATIBOR – Zlatibor je danas upisan na inovacionu i digitalnu kartu Srbije i cele Evrope, izjavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, otvarajući Regionalni inovacioni smart siti centar na Zlatiboru, u koji je Vlada Srbije uložila 20 miliona dinara.

„Zlatibor od danas postaje deo integrisanog sistema 25 inovacionih start up centara i tehnoloških parkova u Srbiji. Centar je namenjen meštanima, ali i digitalnim i inovacionim nomadima iz celog sveta, koji pored odmora na Zlatiboru mogu u ovom prostoru i da rade „, naglasio je Popović.

On je istakao da je centar namenjen i onima koji žele da pokrenu svoj biznis.

„Oni koji žele da otvore svoju firmu imaće marketinšku, mentorsku, finansijsku, račcunovodstvenu i pravnu podršku. Sve troškove finansiraće Vlada Republike Srbije i opština Čajetina, jer želimo da se mladi vrate ovde i pokrenu svoj biznis i doprinesu razvoju opštine, regije i cele Srbije „,rekao je ministar Popović.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović istakao je da je vizija Zlatibora vezana za inovacioni i tehnološki razvoj.

„Kako bi opstali na zahtevnom turističkom tržištu, moramo da odgovorimo potrebama naših sugrađana, pružaoca usluga i turista „, rekao je Stamatović.

Direktor IBC Zlatibor Darko Đurović istakao je da je velika čast biti deo integrisanog inovacionog sistema.

„Želimo da i mi damo doprinos inovacionom i tehnološkom razvoju sa našim kreativnim potencijalima i znanjem“, rekao je Đurović.

Regionalni inovacioni smart siti centar nalazi se u zgradi Kulturnog centra na Zlatiboru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.