Mogućnosti privredne saradnje regiona Afrike i Z. Balkana

BEOGRAD – U Privrednoj komori Srbije biće održana u ponedeljak, 30. septembra, poslovna konferencija „Mogućnosti trgovinske i investicione saradnje izmedu regiona Afrike i Zapadnog Balkana: Srbija kao ogledni primer“.

Na skupu, koji organizuje PKS u saradnji sa Ambasadom Egipta u Beogradu, biće predstavljeni primeri dobre prakse u poslovanju sa zemljama afričkog kontinenta, ali i identifikovani problemi u poslovanju sa afričkim tržištem u cilju poboljšanja trgovinskih odnosa i unapređenja investicione saradnje između regiona Afrike i Zapadnog Balkana.

Učesnicima konferencije obratiće se Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, Abdelhamid Šebšub, ambasador Alžira i doajen grupe afričkih ambasadora akreditovanih u Srbiji, Amr Aldžovali, ambasador Egipta, Safet Grdžaliju, generalni sekretar Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana WB6, Husein Hasan Husein, v.d. direktora Odeljenja za trgovinu i industriju u Komisiji afričke unije i
Stevan Nikčević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Potpisivanjem Kontinentalnog sporazuma o slobodnoj trgovini stvoreno je najveće tržište na svetu, sa više od milijardu potencijalnih potrošača, dok region Zapadnog Balkana jačanjem komorskih kapaciteta podiže nivo regionalne privredne saradnje i osnažuje kompanije kako bi bile konkurentnije na međunarodnom tržištu, navodi se u saopštenju PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.