U trendu

Momirovic: Izgradnja Moravskog koridora teče po planu

ĆIĆEVAC – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kontrolisao je danas radove na petlji Ćićevac na deonici budućeg auto-puta od Pojata do Kruševca u okviru Moravskog koridora i rekao da radovi teku po planu.

Prema njegovim rečima, za Moravski koridor se slobodno može reći da je projekat koji će predstavljati zaostavštinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove politike jer, kako je rekao, niko nije mogao ni da sanja da će se ovde graditi najmoderniji auto-put u Jugoistočnoj Evropi.
„Ovo je auto-put najviših standarda u našoj zemlji. Jedan ovakav projekat je važniji od bilo kojih izbora, jer će doprineti da se na teritoriji cele države podigne kvalitet života i rada za sve privrednike, radnike kao i građane“, rekao je Momirović.
Zahvalio je radnicima i predstavnicima kozorcijuma Behtel – Enka uz ocenu da je posvećenost završetku radova na zavidnom nivou.

Radove na petlji Ćićevac su sa ministrom Momirovićem obišli i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, kao i predstavnici kompanija Behtel – Enka.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je istakao da se intenzivno radi na Moravskom koridoru i da je trenutno angažovano 2.897 radnika sa više od 1.000 jedinica mehanizacije.

Gradonačelnica Kruševca je naglasila da će završetkom ovog auto-puta, Kruševac dobiti novu industrijsku zonu.
Značaj Moravskog koridora ogleda se u tome što povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11.

Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka, Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika.

To će biti i prvi digitalni auto-put u Srbiji, ukupne dužine 112 km. Obuhvata tri deonice: Pojate – Kruševac od 27,8 km, Kruševac – Adrani od 53,8 km i Adrani – Preljina od 30,6 km.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.