U trendu

Momirovic: Moravski koridor najvece gradiliste u Srbiji

KRUŠEVAC – Na Moravskom koridoru angažovano je više od 2.500 radnika i skoro 1.000 mašina i mehanizacije, izjavio je danas ministar građevinarstva Tomislav Momirović tokom obilaska radova deonice autoputa od Pojata do Kruševca.

Momirović je istakao da je Moravski koridor sada najveće gradilište u Srbiji.

Poručio je da je ponosan na sve što je do sada urađeno i zahvalio radnicima i predstavnicima kompanije Behtel – Enka.

„Cilj nam je da se radovi završe u predviđenoj dinamici, i da uradimo nešto o čemu niko nije mogao da sanja pre desetak godina. Ovo je autoput najviših standarda u ovoj zemlji, najmoderniji u Jugoistočnoj Evropi i najširi autoput u Srbiji“, rekao je Momirović.

Sa ministrom Momirovićem u obilasku radova su bili i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Parulović, kao i predstavnici kompanije Behtel – Enka.

„Na Moravskom koridoru se veoma intezivno radi. Naša očekivanja su de će se u potpunosti u naredna dva meseca na deonici od Pojata do Kruševca završiti svi zemljani radovi i na potezu od Pojata do Makrešana završiti sve objekte i u potpunosti povezati trasu“, kazao je direktor Koridora Srbije Antić.

Moravski koridor od izuzetnog je značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11.

Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika.

Moravski koridor će biti prvi digitalni autoput u Srbiji.

Ukupna dužina je 112 kilometara i obuhvata tri deonice: Pojate – Kruševac (27,8 km), Kruševac – Adrani (53,8 km), Adrani – Preljina(30,6 km).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.