U trendu

Momirovic: U SRB se gradi 10 autoputeva i brzih saobracajnica

NIŠ – Deset auto-puteva i brzih saobraćajnica se trenutno gradi u Srbiji, bez obzira na ratne okolnosti u Evropi i svetsku ekonomsku krizu, istakao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, prilikom obilaska radova na petlji Merošina 1, Auto-puta mira.

„Neverovatno je u okolnostima kada ceo svet razmišlja o energentima, nafti, gasu, kada je nekoliko miliona izbeglica iz Ukrajine preplavilo Evropu da smo u tim okolnostima mi uspeli da zadržimo dinamiku izgradnje infrastrukture“, ocenio je minstar.

On je danas sa saradnicima i gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski obišao petlju na deonici „Merošina – Merošina 1“, deo je budućeg auto-puta Niš-Pločnik-Merdare.

Izrazio je zadovoljstvo što građani vide da se radovi izvode ozbiljnom dinamikom, kako bi projekat što pre bio završen i podsetio da se saobraćajna infrastruktura gradi širom zemlje.

„Aktivno izvodimo radove i kod Merošine i na Moravskom koridoru, i na prijektu Ruma-Šabac-Loznica, i na Fruškogorskom koridoru, i na projektu kojim spajamo Valjevo sa Lajkovcem, i na Dunavskom koridoru, i na obilaznicama oko Beograda i Gornjeg Milanovca, Užica, i na mostu u Novom Sadu“, naveo je Momirović.

Poručio je se sa projektima neće stati, jer oni menjaju perspektivu naše zmlje i moraju biti završeni.

Prema njegovim rečima, na projektu između Niša i Prištine na prvom sektoru od Merošine do Beloljina, 32 kilometara dugoj deonici, radi se uz podršku evropskih partnera, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji su obezbedile bespovratna sredstva za finansiranje ovih radova.

„Mislim da je to važno pomenuti u okolnostima kada se naš predsednik bori za interese svoga naroda u Briselu“, istakao je Momirović i dodao da upravo izgradnjom ovakvih projekta šaljemo poruku da se Srbija zalaže za mir i stabilnost.

Ministar je naglasio da su za Srbiju važne nove investicije i ulaganja, napredak, podizanje životnog standarda građana kroz povećanje plata i penzija i Otvoreni Balkan, te da vlada Srbije na tome predano radi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar