U trendu

Most preko Čemernice bice saniran do sredine decembra

ČAČAK – Sanacija mosta na reci Čemernici koji spaja čačanska sela Miokovce i Gornju Gorevnicu i ozbiljno je oštećen u junskim poplavama, trebalo bi da bude gotova do sredine decembra.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kaže da će most biti duplo jači i preko njega će moći da idu poljoprivredne mašine kao i lakši kamioni.

Radove na rekonstrukciji ove saobraćajnice koja je od letošnjih poplava bila zatvorena za saobraćaj finansira grad Čačak, a vrednost radova je 30 miliona dinara.

Predsednik Saveta mesne zajednice Gornja Gorevnica Radiša Stevlić kaže da će sanacija mosta mnogo značiti meštanima Miokovca i Gornje Gorevnice, jer su u međuvremenu morali da obilaze skoro 7km da bi došli do svojih domova i njiva.

Značiće i žiteljima Pranjana jer i njih kao i meštane Miokovca i Gornje Gorevnice spaja sa Gornjim Milanovcem gde je zaposlen veliki broj stanovnika ovih sela.

„Most će biti kvalitetniji, stabilniji i dugoročniji, jer ćemo uraditi obe obaloutvrde. Korito će biti očišćeno u punom profilu, tako da neke buduće kiše ili bujične vode neće biti opterećujuće za ovaj most,“ kaže gradonačelnik Todorović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.