U trendu

NALED: Mionica opština po meri privrede i građana

MIONICA – Saradnja sa NALED-om donela je dobre rezultate opštini Mionica, kada je reč o privredi, javnoj upravi i javnim prihodima, izjavio je predsednik ove opštine Boban Janković na sednici Izvršnog odbora ove alijanse, čiji je član, saopšteno je iz NALED-a.

Istakao je da je cilj Mionice da bude rame uz rame sa najrazvijenijim opštinama, a to podrazumeva stabilan i kvalitetan ambijent za investicije i dodao da je prepolovljen broj nezaposlenih te da će sa novom privrednom zonom, za Mioničane biti još radnih mesta.

Izvršna direktorka NALEDA-a Violeta Jovanović istakla je na sednici održanoj u Mionici, da će ova opština do kraja godine dobiti i sertifikat koji će dati jasne smernice kako da se kreira dobra poslovna klima.
Razgovaralo se i o kulturno-istorijskom sadržaju Mionice, načinima što bolje promocije turističkog potencijala ovog kraja kao i pripremi za naredno izdanje Sive knjige.

Ova knjiga sadrži preporuke privrede, lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva za otlanjanje administravnih prepreka poslovanju u Srbiji i predstavlja jedan od ključnih dokumenata kojim se rukovode državne institucije u planiranju i sprovođenju regulatornih reformi.
Violeta Jovanović je istakla da su preporuke Sive knjige posebno važne a tu je Mionica jedan od lidera, naročito u segmentu komunalnih taksi i naknada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.