U trendu

NDMBGD: Šapićeve avanture sa Busplusom plaćaju građani

Pokret Ne davimo Beograd je danas ocenio da gradonačelnik Aleksandar Šapić ne ume da vodi Beograd, a da ogromne penale zbog raskidanja štetnih ugovora snose građani.

Pokret podseća u saopštenju da je vlast Srpske napredne stranka na prošloj sednici Skupštine Grada usvojila raskidanje ugovora sa firmom „Kentkart“, zbog čega će građani morati da plaćaju ogromne penale.

Turski Kentkart saopštio je danas da namerava da pokrene spor protiv Srbije zbog povrede ugovora na osnovu kojeg prodaje i kontroliše karte za javni prevoz.

„Građani Beograda su najveći gubitnici uvođenja Bus plus sistema koji ova vlast ne zna kako da reši. Cena karte je previsoka, autobusi su stari, javni prevoz je u haosu i ne funkcioniše. U prethodnih jedanaest godina, ova nesposobna vlast je obezbedila višemilionski profit privatniku, dok su teret lošeg poslovanja snosili građani“, izjavila je gradska odbornica Natalija Stojmenović.

Šef odborničke grupe Ne davimo Beograd u Skupštini Beograda, Dobrica Veselinović, rekao je da gradu umesto hazarderskih poduhvata i javno-privatnih partnerstva treba optimizacija linija prevoza, drugačiji pristup prodaji i kontroli karata, smanjivanje cene mesečne karte i uvođenje „takse za urbanu mobilnost“.

„Kroz bolju organizaciju trasa javnog prevoza, koristeći postojeću infrastrukturu BG voza, i širenjem mreže ‘žutih traka’ na ulicama, unapredićemo kvalitet usluge i života za skoro 50 odsto Beograđana koji svakodnevno koriste javni prevoz. Ovo je plan kako da građani dođu od kuće do posla za 30 minuta i mi smo spremni da ta rešenja sprovedemo“, rekao je Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.