Nemci žele srpske dobavljače auto delova

Predstavnici kompanije Eberšpeher razgovarali su danas sa 12 domaćih privrednih društava u oblasti autoindustrije, potencijalnim  dobavljačima, na skupu „Eberšpeher – dan dobavljača“ koji su organizovali nemačka firma i Privredna komora Srbije.

Foto: Beta

Foto: Beta

Privredna društva metalskog sektora Srbije oduvek su bila usmerena na saradnju sa velikim sistemima koji oko sebe okupljaju mnogobrojne kooperante, rekao je Miroslav Miletić, potpredsednik PKS, na događaju u čijem su organizovanu učestvovale i regionalne privredne komore i Razvojna agencija Srbije.

Miletić je ukazao da tržišna pozicija domaćih kompanija zavisi od uspostavljanja jakih, kvalitetnih i konstantnih veza i odnosa sa velikim sistemima, saopšteno je iz PKS.

Eberšpeher je svetski renomirana kompanija u oblasti autoindustrije, lider u razvoju i proizvodnji izduvnih sistema, sistema za grejanje i klimatizaciju u oblasti autoindustrije, sa tradicijom dugom 150 godina, koja je od porodične firme prerasla u kompaniju sa 8.600 radnika i više od 60 proizvodnih pogona u 25 zemalja sveta, istakao je on.

Organizacijom ovakvih susreta, kako je dodao, Privredna komora Srbije ostvaruje jednu od osnovnih, kontinuiranih aktivnosti – povezivanje potencijalnih dobavljača iz Srbije sa velikim sistemima, kao i edukaciju privrednika, nakon ulaska preduzeća u repro-lance poslovnih giganata.

Miletić je izrazio uverenje da će direktni B2B razgovori sa 12 odabranih domaćih privrednih društava, kao i sutrašnja poseta predstavnika Eberšpehera pojedinim privrednim društvima, dovesti do uspešnih poslovnih aranžmana i dugoročne saradnje i da će domaće kompanije iskoristiti priliku da se pridruže eliti kooperanata Eberšpehera.

Vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije Miloš Petrović predstavio je poslovni ambijent Srbije i ukazao na pokazatelje ekonomskog rasta, kao i na prednosti koje Srbija ima zahvaljujući sporazumima o slobodnoj trgovini.

Tomas Ror, potpredsednik za upravljanje lancem snabdevanja Eberšpehera, rekao je da je ta kompanija u saradnji sa PKS odabrala 12 srpskih firmi za B2B razgovore. Nakon prezentacija poslovnih mogućnosti, direktnih razgovora i posete pojedinim kompanijama tokom sutrašnjeg dana, obaviće se procena potencijala za saradnju u skladu sa zajedničkim interesima.

„Tražimo dobavljače koji mogu proizvoditi delove, a srpske kompanije koje učestvuju u B2B razgovorima već imaju iskustvo kao dobavljači u automobilskoj industriji, poznaju pravila i ispunjavaju zahteve i standarde kvaliteta“, ukazao je Ror.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar