U trendu

Nova CarGo flota u najavi: Najverovatnije reč o Folksvagenu

BEOGRAD – Direktor kompanije CarGo Tehnolodžiz, Vuk Guberinić, boravi u Beču gde je sa partnerima iz Nemačke i Austrije razgovarao o nabavci nove flote CarGo vozila u okviru drugog dela investicionog ciklusa, koji kompanija najavljuje u narednom periodu.

Guberinić je rekao da su različiti proizvođači automobila izrazili nameru da sarađuju sa CarGo jer prepoznaju rast, ne samo u Srbiji, već i na tržištu Evropske unije, navodi se u saopštenju kompanije.

„Nakon kreiranja flote bazirane na Tojotinim vozilima u Srbiji u okviru prvog investicionog ciklusa, sada je došlo vreme da nastavimo sa razvojem i otpočnemo drugi investicioni ciklus. Pored interesovanja mnogih kompanija, flotu ćemo najverovatnije proširiti novim Folksvagen modelima za evropsko tržište“, izjavio je Guberinić.

Dodaje da će ovu ideju predstaviti i predsedniku Udruženja građana „CarGo“, Aleksandru Vučiću, i članovima tog Udruženja koje koristi softver te kompanije.

Guberinić je rekao da je Folksvagen najavom električnih automobila za 2020. godinu, koji su u skladu sa „green mobility“ konceptom, pokazao najsličniju viziju razvoja i šire društvene misije koju ima i CarGo.

„Želimo da doprinesemo zajednici u kojoj poslujemo, da promovišemo održivi razvoj i ekološku svest. Zato nam je jako važno da sarađujemo sa kompanijama koje se trude da razvijaju ekološki održive modele. Istovremeno, ovakvim investicijama jačamo potencijal CarGo-a, jer smo nedavno u Frankfurtu predstavili ‘CarGo Green Mobility’ projekat koji razvijamo“, naveo je on.

Direktor kompanije CarGo Tehnolodžiz, koja pored Srbije posluje u Austriji i Švajcarskoj, dodao je da CarGo u Beču postiže fenomenalne rezultate, što je dokaz da je uvek moguće istaći se kvalitetom, čak i na razvijenim tržištima poput tog, na kome postoji više opcija i veća mobilnost.

„Od naše države ne tražimo ništa, ni novac, ni bilo kakve druge subvencije, već samo da nas ostave na miru i ne prete hapšenjima jer mi nismo neprijatelji, već mislimo dobro našoj zemlji i našim građanima širom Srbije”, zaključio je Guberinić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.