U trendu

Novi šef Britiš Telekoma deli akcije zaposlenima

LONDON – Novi šef kompanije Britiš Telekom Grupa podeliće zaposlenima akcije u ukupnom iznosu od 50 miliona funti i svaki radnik će dobiti akcije u vrednosti od po 500 funti (641 dolar), što je jedan od njegovih prvih poteza da poboljša poslovanje tog telekomunikacinog giganta.

Filip Jensen je u februaru preuzeo najvišu funkciju u najvećem britanskom operateru mobilne i fiksne telefonije, sa zadatkom da obnovi bivši monopol i uvede mreže nove generacije koje su ključne za rast ekonomije.

„Tražim od naših kolega da se posvete tome da BT postane nacionalni šampion i želim da im dam vlasništvo u našoj kompaniji i udeo u našem uspehu“, izjavio je Jansen danas, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, zaposleni neće smeti da otuđe akcije, odnosno moraće da ih drže tri godine, što je pokušaj da se promoviše dugoročnije razmišljanje i poboljša usmerenost ka klijentima.

Trenutna cena jedne akcija BT-a iznosi 204 penija, budući da je u poslednjih šest meseci pala za 20 odsto. Tržišna vrednost kompanije iznosi 20,5 milijardi funti.

BT zapošljava više od 100.000 ljudi u 59 zemalja i nalazi se usred reorganizacije, kojom se predviđa ukidanje 13.000 radnih mesta i preseljenje iz zgrade sedišta u Londonu. Jensen je najavio da će uvesti i novi logo kompanije.

Vodeći političari u Britaniji pozvali su velike kompanije da podele svoje uspehe sa zaposlenima, a opoziciona Laburistička partija je obećala da će preneti čak 10 posto deonica jedne velike kompanije radnicima ako pobedi na sledećim izborima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.