Novosti: Lidl u oktobru otvara najmanje 10 prodavnica u Srbiji

Nemački trgovinski lanac „Lidl“ otvoriće u oktobru najmanje deset prodavnica u Srbiji, prenose današnje „Večernje novosti“.

Po navodima lista, „Lidl“ je već primio u stalni radni odnos oko 1.000 radnika koji su prošli plaćene obuke u zemljama regiona u kojima taj trgovinski lanac posluje.

List je preneo da je roba već u prodavnicama a da radnici uvežbavaju buduće zadatke.

„Potrošači nas željno očekuju i raduje nas njihovo uzbudjenje oko otvaranja, a možemo reći da smo i mi jednako uzbudjeni. Činjenica je da se Lidl za otvaranje svojih prodavnica u Srbiji temeljno priprema, što podrazumeva zapošljavanje velikog broja kolega, ali i pravovremene obuke za njih, odredjivanje asortimana i testiranje redovnih procesa rada, poput poručivanja i isporuke robe“, rekla je rukovodilac Korporativnih komunikacija Lidl Srbija Martina Petrović.

Dodala je da će Lidl datum otvaranja podeliti sa svojim potrošačima nakon još nekoliko važnih koraka koji kompaniju očekuju u procesu pripreme.

„Ono što ostaje kao naš dogovor i obećanje je, da će potrošači u Srbiji imati priliku da obave kupovinu u Lidlu do kraja godine“, kazala je Martina Petrović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.