U trendu

Od svakog Pantenola u okt 20din za borbu protiv raka dojke

BEOGRAD – Kompanija Galenika je najavila da će organizovati donatorsku akciju povodom obeležavanja međunarodnog Meseca borbe protiv raka dojke i da će od svakog kupljenog Pantenol proizvoda u oktobru izdvajati 20 dinara za podršku borbi protiv te bolesti.

U pitanju je kampanja „Sve boje Pantenola za Roze oktobar“, za donaciju i pomoć Ženskom centru „Milica“ za potrebe Nacionalnog centra za pružanje iskustvene podrške ženama obolelim od raka dojke i raka grlića materice.

Od svakog kupljenog Pantenol proizvoda tokom oktobra izdvajaće se 20 dinara, bilo da je rec o Pantenol kremi, masti, rastvoru, oribletama ili peni, saopštila je Galenika.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanovic Batut“ u Srbiji svake godine oko 4.600 žena oboli, a 1.600 premine od ove bolesti.

Prema istraživanju Ženskog centra „Milica“ sprovedenom ove godine, kod 750 žena sa karcinomom dojke prosečne starosti od 45 godina, 22 odsto pacijentkinja započinje lecenje bez određivanja bilogije tumora, 28 odsto ide na zračnu terapiju u mesto udaljeno više od 100 kilometara od mesta stanovanja, 34 odsto nije upoznato o svojim pravima tokom lečenja, dok se jedna trećina ispitanica izjasnilo da im je tokom i posle bolesti kvalitet života lošiji.

Galenika ovogodišnju kampanju započinje u Beogradu u tržnom centru Delta 2. oktobra, gde će posetioci imati priliku da kroz aktivaciju „Razgovor sa Milicama“ prisustvuju edukaciji o samopregledu i prikazu promena koje mogu nastati u dojkama na ženskoj digitalnoj-lutki.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.