U trendu

Oktobarski računi na portalu EPS-a

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da su svi računi za električnu energiju za oktobar postavljeni na novi portal „Uvid u račun“, koji se nalazi na sajtu.

Domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju, kako je navedeno, mogu bezbedno i brzo da preuzmu svoj račun i elektronski da ga plate bez odlaska u poslovnice platnih institucija, putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

Na raspolaganju je i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama.

Domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije tokom ove grejne sezone EPS će odobravati popust od 20 do 40 odsto na mesečni račun, što je više nego prošle zime.

Potrošači koji smanje potrošnju za pet do 15 odsto u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine u kom je ostvarena veća potrošnja, imaju popust od 20 odsto.

Za uštedu od 15 do 20 odsto umanjenje je 25 odsto, a za uštedu od 20 do 25 odsto obračunava se 30 odsto popusta.

Za domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za 25 do 30 odsto popust iznosi 35 odsto, dok najveći popust od 40 odsto ostvaruju oni koji smanje potrošnju za više od 30 odsto.

Uz popust za izmirenje računa na vreme, domaćinstvima se obračunava i popust od pet odsto ukoliko učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećaju za najmanje pet odsto u odnosu na isti mesec 2022. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar