U trendu

Otvoren konkurs za dodelu nagrada „KAKTUS 2021“

BEOGRAD – Marketing mreža raspisala je konkurs za 7. nacionalnu dodelu godišnjih nagrada „KAKTUS 2021“ koji je otvoren do 20. septembra.

Nagrade se dodeljuju u 24 kategorije, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje u protekloj godini, objavljeno je na sajtu Marketing mreže.

Glavne nagrade na festivalu su, kao i do sada, Agencija godine, Oglašivač godine i Integrisana kampanja godine „Grand Prix“.
Novina u okviru ovogodišnjeg konkursa za nagrade „KAKTUS 2021“ je nova kategorija „Employer branding“ integrisana kampanja.

U okviru ove kategorije biće dodeljena nagrada za najuspešniju integrisanu kampanju koja je doprinela većoj vidljivosti i prepoznatljivosti kompanije kao poželjnog poslodavca kod eksterne ili/i interne javnosti.

Takođe, ove godine unete su i novine kada je u pitanju sam proces žiriranja, a u žiriju će ove godine prvi put, pored predstavnika agencija, učestvovati i predstavnici kompanija iz Srbije i regiona.

Ove godine prijave uključuju kampanje koje su realizovane ili većim delom realizovane u periodu od 1. avgusta do 1. avgusta 2021. godine.

Agencije i kompanije, timski, tokom cele godine, rade na kampanjama, a ova promena u sastavu žirija je logična, a omogućice sagledavanju prijavljenih projekata iz više uglova i perspektiva i samim tim doprineti težini osvojene nagrade.

„I pored veoma teškog i izazovnog prethodnog perioda koji je obeležila pandemija virusa Covid – 19, realizovane su brojne zanimljive i inovativne kampanje za koje smatramo da su vredne pažnje, kako stručne, tako i šire javnosti“, rekla je osnivač i CEO Marketing mreže Ivana Parčetić Mitić.

Ona dodaje da je konkurs za KAKTUS nagrade prilika da izmerimo da li su to zaista drugačije ideje i one koje opstaju, ali i ocenimo napredak struke.

Nagrade će biti svečano dodeljene na 7. nacionalnom Festivalu integrisanih komunikacija „KAKTUS 2021“ koji se ove godine održava pod sloganom „Brendovi, vrhovi, bodlje i hladni tuševi“.

Festival će biti održan 2. i 3. novembra u Beogradu.
Uslove konkursa, propozicije i kategorije, kao i prijavni formular i Pravilnik o radu žirija, možete pogledati na sajtu www.kaktus.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.