U trendu

Otvorena manifestacija 23. „Srbobranska brazda“

SRBOBRAN – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić otvorio je danas 23. „Srbobransku brazdu“, manifestaciju koja za cilj ima promociju i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i mehanizacije, i omogućuje neposrednu razmenu iskustava i saznanja iz oblasti poljoprivrede.

Božić je rekao da resorni sekretarijat posebno podržava organizaciju ovakvih tradicionalnih okupljanja, a sredstva se izdvajaju putem konkursa koji je Sekretarijat namenio manifestacijama od značaja za ovu pokrajinu, čiji je cilj promovisanje i unapređenje domaće poljoprivrede, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

„Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo odvaja značajna sredstva za organizaciju različitih poljoprivrednih manifestacija. Ove godine opredeljeno je 10 miliona dinara po konkursu za ovakav ili sličan vid organizovanja. Uveren sam da ćemo sledeće godine usmeriti duplo više, jer je reč o tradicionalnim manifestacijama koje to zaslužuju“, zaključio je Božić.

Predsednik Opštine Srbobran Radivoje Debeljački naglasio je da je Srbobran poljoprivredna sredina, koja se diči svojom poljoprivrednom proizvodnjom.

„Srbobran poseduje 26 hiljada hektara obradivih površina sa preko 1.500 aktivnih poljoprivrednih gazdinstava. „Srbobranska brazda“ je manifestacija sa tradicijom, koja okuplja poljoprivrednika sa čitavog područja Vojvodine. Ovogodišnja manifestacija okupila je više od 200 učesnika i takmičara, što predstavlja najveće okupljanje do sada“, rekao je Debeljački, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnju, 23. Srbobransku brazdu organizovala je Mesna zajednica Srbobran pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar