U trendu

PKS: Izabrano 10 finalistkinja izbora za ‘Inženjrku godine’

Privredna komora Srbije (PKS) objavila je danas da je izabrano 10 finalistkinja izbora za „Inženjerku godine“, a ključni kriterijum bila je raznolikost i namera da se javnosti u Srbiji predstavi spektar različitih inženjerskih i obrazovnih profila, karijernih razvoja (proizvodnja, istraživanje i obrazovanje), kao i radno iskustvo, veličina organizacije i regionalna zastupljenost.

Ovu inicijativu pokrenule su PKS, kompanija Simens Srbija i udruženje „Inženjerka godine“, a 4. juna jedna od njih biće proglašena inženjerkom za ovu godinu.

U fokusu ovog izbora nisu inženjerska dostignuća kandidatkinja, već njihov potencijal da budu inspiracija mladim ženama prilikom odabira budućeg zanimanja.

Finalistkinje za „Inženjerku godine“ su vanredna profesorka Dr Dragana Bajović (Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu), vodeća inženjerka Katarina Boberić (Continental Automotive Serbia), softver inženjerka Zorana Vukičević (Vega IT), docentkinja Dr Tijana Geroski (Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu), istraživač Željana Grbović (Institut BioSens).

Na tom spisku su i direktorka Sektora za istraživanje i razvoj Dr Milana Guteša Božo (Termoinžinjering Zrenjanin), senior inženjerka za ambalažu Milena Nedeljković (Teva Pharmaceuticals), vodeća mašinska inženjerka Aleksandra Petrović (Elektroprivreda Srbije – Hidroelektrana Zvornik), senior procesna inženjerka Jovana Stanojević (Johnson Electric Niš), inženjerka vazdušnog saobraćaja Dr Lidija Tomić (Visoka škola strukovnih studija Vazduhoplovna akademija).

Izbor „Inženjerka godine“ prvi put je realizovan prošle godine u Srbiji sa ciljem da se inženjerke iz različitih kompanija i institucija predstave javnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.