U trendu

PKS: Svetske kompanije traže partnere u Srbiji na konferenciji u Beogradu 26. i 27. aprila

Privredna komora Srbija (PKS) najavila je danas da će u Beogradu, 26. i 27. aprila, biti održana konferencija „InterConnect“ na kojoj će više od 150 predstavnika kompanija iz Srbije i regiona imati priliku da se povežu sa renomiranim kompanijama iz Nemačke, Italije, Švajcarske, Poljske i Švedske, koje posluju u metalskoj i metalo prerađivačkoj, gumarskoj i industriji plastike i inovacija u zdravstvu.
Kako je navedeno, na skupu će predstavnici velikih, srednjih i malih preduzeća iz Srbije i regiona moći da se povežu sa menadžerima svetskih kompanija koje traže partnere u lancu dobavljača među kojima su „thyssenkrupp Automotive“, „Roche Diagnostics“, DBW, EAO, „SAG Tubi“, „Skylotec“, „Plast-Met“.

Jedan od glavnih govornika na „InterKonekt“ konferenciji biće direktor nemačke kompanije „thyssenkupp Automotive“ Ferdinand Viland, koji će ukazati na najaktuelnije teme u međunarodnom poslovanju, primenu i najbolju praksu održivosti i cirkularnosti i ponuditi saradnju potencijalnim lokalnim dobavljačima koji su spremni da partnerski sarađuju sa tom kompanijom, saopštila je PKS.

„Prošle godine sam prvi put posetio Srbiju i Zapadni Balkan i potvrdio ono o čemu sam već čuo – da postoji ogroman potencijal za nove profesionalne i pouzdane partnere koje tražimo“, istakao je Viland koji će na konferenciji govoriti i o nemačkom Zakonu o dju dilidžensu (Due Dilligence) u lancu snabdevanja.

Na „InterKonektu“ Viland očekuje da upozna predstavnike domaćih preduzeća jer je kompanija „thyssenkupp Automotive“ zainteresovana za potencijale Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

Iz PKS su naveli da će globalni menadžer kategorije proizvoda za specijalne projekte „Roche Diagnostics“ Hendrik Hansen na konferenciji predstaviti iskustva održivosti u lancu snabdevanja i približiti aktuelne trendove na primeru poslovanja te švajcarske kompanije.

„Verujemo da možemo da uspostavimo kontakt sa mnogim interesantnim potencijalnim dobavljačima. Štaviše, već sam video primere kompanija za koje verujem da mogu biti veoma interesantne za nas“, rekao je Hansen i dodao da kompanija „Roche Diagnostics“ planira da preseli svoju bazu dobavljača na obližnje destinacije.

„InterConnect“ konferenciju organizuju PKS i kompanija „Convestenics“, uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi organizacija ACDI/VOCA.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.