Podrška NSZ za zapošljavanje

BEOGRAD – Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je 13 javnih poziva/konkursa, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno više od 18.000 nezaposlenih lica.

Kako se navodi u saopštenju NSZ-a, za ove namene, a radi realizacije mera aktivne politike zapošljavanja, opredeljeno je 5.750.000.000 dinara, od čega se 550.000.000 izdvaja za osobe sa invaliditetom.

Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i žrtve porodičnog nasilja.

Većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30. novembra ove godine, a za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošlavanje biće otvoren do 17. maja 2021. godine, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 10. maja, kažwe se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.