U trendu

Popović: Srbija može biti centar ruskih ulaganja u Evropi

BEOGRAD – Srpsko-ruski poslovni forum biće održan od 4. do 5. oktobra, najavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Mešovitog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović i poručio da Srbija može da bude centar ruskih ulaganja u Evropi.

„Trgovinska razmena između Srbije i Rusije je u stalnom porastu, ali još uvek postoji ogroman prostor za unapređenje“, rekao je ministar.

Srbija može biti centar ruskih ulaganja, kako je naveo, zbog izuzetne kadrovske baze, povoljnosti za investitore i mogućnosti bescarinskog uvoza u zemlje Evropske Unije.

Kako se navodi u saopštenju, prvog dana predstaviće se više od 100 najvećih kompanija dve zemlje, dok će sutradan biti prezentovani potencijali za investiranje u Srbiju.

Iz kabineta ministra su naveli da će svečanom otvaranju Foruma u ponedeljak u Privrednoj komori Srbije osim Popovića prisustvovati i generalna direktorka Ruskog eksportnog centra Veronika Nikišina, predsednik PKS Marko Čadež i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar