U trendu

Poreska uprava objavila listu najvećih dužnika

Poreska uprava Srbije objavila je liste najvećih poreskih dužnika, a na vrhu spiska najvećih dužnika nalazi se privredno društvo za finansijsko posredovanje „Mera invest“ iz Beograda koje duguje 1,1 milijardi dinara. Vlasnik ove firme je Mera Investment sa Kipra. Direktor je Živojin Petrović.

Deset aktivnih najvećih poreskih dužnika duguju nešto više od šest milijardi dinara.

Na drugom mestu liste najvećih dužnika, aktivnih kompanija, nalazi se „Magma prom“ iz Šapca koje duguje državi 1,04 milijardu dinara, treći je „Termol Beograd“ sa 805 miliona dinara, četvrti „Prodeksim“ iz Beograda sa 770 miliona, a peti je „Holding Komgrap“ iz glavnog grada – 548 miliona.

Akcionarsko društvo Putevi Ušice duguju 265 miliona dinara, a Nolit iz Zemuna 53 miliona.

Najzaduženiji preduzetnik među 2.636 preduzetnika je zanatsko građevinska radnja SWM Ljubomir Opina iz Lapova sa dugom od 129 miliona dinara.

Među najvećim dužnicima koji su u stečaju (a ukupno ih na listi ima 764), nalazi se i Beobanka u stečaju sa 33,5 milijardi dinara duga, zatim Astra banka sa 20 milijardi duga i Beogradska banka sa 18 milijardi duna.

Među deset najvećih dužnika koji su u stečaju su i kompanije Sartid, IMT, Industrija Mašina 14. oktobar…

Samo prvih deset kompanija u stečaju sa najvećim dugom državi za poreze duguju oko 100 milijardi dinara.

Na spiskovima poreskih aktivnih dužnika od kojih je moguće naplatiti dug, dužnika-preduzetnika, dužnika u stečaju i onih kojima je privremeno oduzet PIB, zaključno sa 30. novembrom, nalazi se nalazi se više od 3.000 poreskih dužnika, objavila je Poreska uprava. Aktivnih društava od kojih je moguće naplatiti dug je 335.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)