najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pošta Crne Gore omogućila elektronski prenos novca sa Srbijom

Pošta Crne Gore uvela je novu uslugu kojom je građanima omogućila brz, jednostavan i siguran elektronski prenos novca sa Srbijom, saopšteno je iz juče u Podgorici.
“Prijem i slanje novca moguće je izvršiti u svim automatizovanim poštama na teritoriji Crne Gore i Srbije. Uplate izvršene do 19 sati dostupne su za isplatu u roku od 30 minuta u skladu s radnim vremenima pošta u Crnoj Gori i Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Procedura slanja novca je jednostavna – korisnik u pošti popunjava obrazac koji treba da sadrži ime, prezime i adresu primaoca i pošiljaoca, te iznos koji šalje. Primalac je, prilikom preuzimanja novca, u obavezi da navede kontrolni broj uputnice, ime i prezime pošiljaoca, državu slanja i očekivani iznos u evrima.

Novac će, kako je saopšteno, biti isplaćivan u evrima u Crnoj Gori, odnosno dinarima u Srbiji, u skladu s kupovnim deviznim kursom koji primjenjuje Pošta Srbije.

Maksimalni iznos koji je moguće poslati je 1.000 evra.

“Pošta je mogućnost elektronskog prenosa novca sa Srbijom ponudila posebno imajući u vidu potrebu unaprjeđenja otkupa poštanskih pošiljaka i elektronske trgovine. Elektronski prenos novca će uskoro biti moguć i sa drugim poštanskim upravama regiona”, dodaje se u saopštenju.

Pošta Crne Gore uslugu elektronskog prenosa novca sa Srbijom naplaćuje po tarifi 2,5 eura, plus dva odsto od iznosa koji se šalje.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike