U trendu

Potpisan Memorandum o saradnji SBB i Ekonomskog fakulteta

BEOGRAD – Kompanija SBB saopštila je danas da je potpisala Memorandum o poslovnoj saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

Kompanija i Fakultet su se dogovorili da će zajednički organizovati predavanja i prezentacije koje će studentima održavati stručnjaci iz SBB-a, učestvovati u projektima Studije slučaja, radionicama, saradnji sa studentima i studentskim organizacijama, formirati programe studentskih praksi i terenske nastave, kada se za to steknu epidemiološki uslovi.

SBB kompanija navodi da je ovom poslovnom saradnjom nastavljeno pružanje podrške mladim, vrednim i obrazovanim ljudima.

Memorandum o saradnji je u ime SBB kompanije potpisao izvršni direktor Milija Zeković, a u ime Ekonomskog fakulteta u Beogradu dekan Branislav Boričić.

Zeković je naveo da su snaga SBB-a zaposleni istakao da je 46 procenata njih u SBB timu više od pet godina, 28% više od 10 godina, i da je 38% menadžera mlađe od 40 godina.

“ Želimo da nastavimo da ulažemo u obrazovane i stručne ljude, koji svojim radom mogu da doprinesu razvoju kompanije. Upravo tu snagu i energiju vidimo u studentima Ekonomskog fakulteta i sigurni smo da će ova saradnja doprinijeti da dobijemo novu energiju i mladost, a naše znanje i iskustvo prenesemo na buduće uspješne profesionalce”, rekao je on.

Dekan Boričić izrazio je zadovoljstvo jer se radi o uglednoj, velikoj i od sada i formalno za studente Ekonomskog fakulteta otvorenoj kompaniji koja će pružiti nove mogućnosti za sticanje praktičnih znanja i bolje šanse za usavršavanje i zapošljavanje.

„Objedinjavanje fundamentalnih teorijskih znanja i mogućnosti njihove primene čini jednog modernog eksperta kompletnim i poželjnim u svakoj radnoj sredini. Memorandum će biti podsticaj za unapređenje rada oba potpisnika, od čega će najveću korist imati studenti Ekonomskog fakulteta”, rekao je on.

SBB navodi da se memorandumom uspostavljaju snažnije veze sa akademskom zajednicom kako bi se podiglo aktivnije prisustvo u privredi kroz zajednički sistem vrednosti u oblasti razvoja studenata i poslovnih aktivnosti te kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar