U trendu

Potpisano prvih 14 ugovora za dodelu novca za seoske kuće

BEOGRAD – Prvih 14 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća, sa okućnicama, potpisano je danas u Palati Srbija.

Ugovori su, na osnovu javnog konkursa raspisanog krajem juna, potpisali ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, porodice i poljoprivrednici koji su dobili sredstva za kuće i predstavnici opština u kojima se nalaze kuće u kojima će ove porodice živeti.

Resorni ministar Krkobabić je ocenio da je ovo veliki dan za Srbiju i najavio da će se porodicama koje se odluče da odu na selo pomoći ne samo nabavkom krova nad glavom već i podsticajima za obezbeđivanje sredstava za život.

Zamenik predsednika komisije za ocenu i kontrolu realizacije ovog projekta agroekonomista Milan Prostran je naveo da je ova akcija komplementarna sa sa onim što, inače, čini Evropa, a to je pomoć mladim poljoprivrednicima.

Porodice, njih 12 i dvoje poljoprivrednika koji su danas potpisali ugovore odseliće se u kuće koje se nalaze u selima Pirota, Nove Crnje, Bača, Bačke Palanke, Lučana, Vladičinog Hana, Kikinde, Pećinaca i Trstenika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.