U trendu

Potpredsednik Vlade Kine Liju He: Ekonomski rast 2021. godine će premašiti očekivani cilj

Godišnji ekonomski rast Kine verovatno će premašiti očekivani cilj, rekao je potpredsednik kineske Vlade Liju He tokom obraćanja na 9. samitu u Hamburgu putem video-linka. 

„Od početka ove godine, kineska privreda je nastavila da se oporavlja, a zaposlenost, cene i medjunarodna plaćanja održavaju se na normalnom nivou i procenjuje se da će njen rast premašiti očekivani cilj“, rekao je Liju He, prenela je Kineska medijska grupa.

Istakao je da će Kina sledeće godine „održati kontinuitet, stabilnost i održivost makro politike i uložiti više napora da stimuliše vitalnost mikro entiteta, stvori dobra očekivanja za tržište i stvori bolje okruženje za mala i srednja preduzeća, velika preduzeća i preduzeća finansirana iz inostranstva“.

„Imamo puno poverenje u kinesku ekonomiju sledeće godine“, rekao je Liu i dodao da „Kina ubrzava svoju novu strategiju razvoja, paradigmu dvostruke cirkulacije“.

Liju He je rekao da Kina i Evropa, kao pokretačke snage oporavka svetske ekonomije, treba da nastave da jačaju pragmatičnu ekonomsku i trgovinsku saradnju u postepidemijskoj eri.

„Treba da zajednički promovišu zelenu i niskougljeničnu transformaciju, produbljuju trgovinsku i investicionu saradnju i održavaju bezbedan i nesmetan lanac snabdevanja“, rekao je potpredsednik Kine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar