U trendu

Privremene kosovske institucje preuzele ski centar Brezovica

BEOGRAD – Kosovska agencija za privatizaciju formirala je društveno preduzeće „Brezovica“, sa opštinom Štrpce izabrala novi Upravni odbor i aktivirala ga u postojećem ski-centru, u okviru fiskalizacije po zakonima koje su donele vlasti u Prištini.

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti potvrdio je da je društveno preduzeće „Brezovica“ počelo da radi, prenosi RTS.

„Pozdravljamo aktiviranje društvenog preduzeća ‘Brezovica’, koje je već pušteno u rad, u punoj saglasnosti sa pravnim sistemom Kosova. Fiskalizacija u okviru zakona i osnivanje ovog preduzeća smatrani su kao preduslovi za otvaranje puta za investicije za ovaj veoma važan turistički centar za Kosovo sa velikim potencijalom“, naveo je Kurti tokom posete Agencije za privatizaciju.

Opština Štrpce je prošle nedelje saopštila da su staze za skijaše i bordere već neko vreme spremne i da je na Brezovici počela ski-sezona.

„Opštinsko rukovodstvo je zajedno sa novoimenovanim Upravnim odborom ski-centra ‘Brezovica’ poslednjih dana naporno radilo na obezbeđivanju svih potrebnih uslova za početak nove skijaške sezone i njen nesmetan rad“, navedeno je u saopštenju.

Kurti je pored formiranja novog preduzeća „Brezovica“, među uspehe novog odbora kosovske agencije za privatizaciju naveo pripremu završne strategije Kosovske agencije za privatizaciju, zatim identifikaciju imovine koja se može preneti u takozvani „državni fond“, te smanjenje troškova, u iznosu većem od 2,6 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar