U trendu

Proglašeni najgori aerodromi na svetu, Toronto vodi

BEOGRAD – Aerodrom Toronto Pirson, najveći međunardni aerodrom u Kanadi, prethodnih pet godina dobijao je najviša priznanja za aerodromske usluge u Severnoj Americi, ali je i za poslednjih 12 meseci zaslužio posebno priznanje, proglašen je za najgori na svetu po kašnjenjima, prenosi WSJ.

Kašnjenja u Torotnu su gora nego bilo gde drugde u svetu, vise od 53 odsto polazaka sa ovog kanadskog aerodroma tokom juna i jula nije stiglo na vreme na odredište, navode stručnjaci u avio-saobraćaju na osnvou analiza objavljenih na FlightAvare sajtu koji prati u relanom vremenu avio-saboraćaj širom planete.

Nakon Toronta, sledeća dva najgora na svetu, kada su u pitanju kašnjenja tokom juna i jula su aerodrom u Montrealu, a potom i onaj u Frankfurtu, sa naknadama za kašnjenje u odlasku od 48,2 odsno i 46,2 odsto.

Stvari u Torontu postaju sve gore, navode stručnjaci i dodaju da su kašnjenja dostigla vrhunac 30. juna, kada je odloženo 347 letova ili 66,6 odsto planiranih avio polazaka.

Problemi su nastali usred nepripremljenih usolova, povećanog obima putnika i letova nakon korone i letnje sezone, a usled nedostaka osoblja za utovar, istovar, na čeki inu…
Aerodrom u Torontu se, kao i ostali, mesecima muči da podnese nalet potražnje jer je ukidanje ograničenja putovanja zbog kovida 19 u koliziji sa običnom sezonom putovanja u letnjoj sezoni.

Mnogi vazdušni putevi i aerodromi nisu bili u poziciji da iznajme dovoljno radnika da zadovolje tu potražnju, nakon što su otpustili osoblje usred pandemije i hibernacije putovanja koju je korona izazvala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar