U trendu

Radna grupa za izradu nacrta izmena Zakona o elek. komunikaci

BEOGRAD – Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović razgovarao je danas sa direktorom opštih poslova kompanije A1 u Srbiji Markom Jovićem o napređenju saradnje ministarstva i kompanije A1, kao i o izmenama i dopunama Zakona o elektronskim komunikacijama i najavio formiranje Radne grupe za izradu nacrta ovog zakona u toku ove nedelje.

Radna grupa će imati zadatak da u što efikasnijem roku dođe do konačne verzije predloga zakona, kazao je Jovanović, saopštilo je ministarstvo.

Na sastanku su istaknute i buduće aktivnosti koje se odnose na smanjenje cena rominga između zemalja EU i ekonomija Zapadnog Balkana, naročito o cenama prenosa podataka. Takođe, razgovaralo se i o planovima i preduslovima za donošenje Pravilnika i planiranje aukcije za implementaciju 5G tehnologije u telekomunikacionu mrežu Srbije.

Predstavnik kompanije A1 upoznao je ministra Jovanovića sa projektom A1 Towers Infrastructure, čijom se implementacijom razdvojila telekomunikaciona infrastruktura od operativnog poslovanja u skladu sa globalnim razvojem.

A1 Towers posvećen je održivom razvoju poslovanja i životnoj sredini, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar