U trendu

Rasterećenje saobraćaja u gradu i razvojna šansa Surčina

SURČIN – Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je prilikom otvaranja radova na saobracjajnici Novi Beograd-Surčin da u sadašnjim teškim trenucima početak izgradnje ovog puta pokazuje vitalnost ekonimije Srbije i vitalnost saradnje dve zemlje.

„Ja sam uverena da će kineska kompanija CRBC sa svojim iskustvom, visokom tehnologijom i spremnošću zajedno sa svojim srpskim partnerima uspešno izgraditi ovu deonicu, kao i svaki drugi svoj projekat u Srbiji“, rekla je ambasadorka.

Predsednik opštine Surčin Stevan Suša istakao je da je ova saobracjajnica trenutno najvaznija investicija u toj beogradskoj opštini.

„Kada tome dodamo značajne radove na proširenju aerodroma i planiranu izgradnju Nacionalnog stadiona na dva kilometra odavde, onda su sve to pokazatelji šta će od Surčina u narednom periodu da bude“, rako je Suša.

On je dodao da će još važnije biti to što će uz taj put nastati velika poslovna zona koja će sa onom u Jakovu zahvatati površinu od oko 850 hektara.

„Ovaj put će skratiti značajno vreme putovanja iz Surčinaa i oklonih naselja do centra Beograda, doprineće ratsrerećenju saobracjaja kroz Surčin i samnjiti zagađjenje“, naveo je Suša.

Predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić
naglasio je značaj budućeg puta za saobraćajno rasterećenje centra Beograda, Gazele i dela autoputa do aerodroma.

„Ne zaboravite da na Novom Beogradu živi oko 300.000 ljudi, još 150.000 ih dođe tu na posao, i kada krenu da se vraćaju kući dođe do potpunog kolapsa. Veoma sam srećan što sam savremenik vremena u kome se Beograd najviše razvija u svojoj modernoj istoriji“, izjavio je Šapić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.