U trendu

Razvojni program PRO predstavljen u Nišu, devet miliona evra do 2026.

NIŠ – Tim Programa „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu“ predstavio je u Nišu planirane aktivnosti koje će uz podršku Vlade Švajcarske u vrednosti od devet miliona evra biti sprovedene u periodu od 2023. do 2026. godine.

„U naredne četiri godine program PRO će sprovesti aktivnosti i procese koji će doprineti unapređenju lokalnog upravljanja, socijalne uključenosti i zaštite životne sredine, a time i poboljšanju kvaliteta života građana i građanki u 99 gradova i opština iz Šumadije, zapadne, istočne i južne Srbije koje mogu da konkurišu za podršku programa”, rekla je menadžerka programa PRO Ana Nedeljković Belja, navedeno je u saopštenju.

Program sprovodi Kancelarija ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa UN agencijama – Dečjim fondom Ujedinjenih nacija (UNICEF), Populacionim fondom Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Programom Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP).

„Vlada Švajcarske je ovu intervenciju podržala sa devet miliona evra, a partnerske UN agencije će sufinansirati aktivnosti sa milion evra, dok će za uspeh programa veoma važna biti podrška nacionalnih partnera iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva zaštite životne sredine“, rekla je Nedeljković Belja.

Fokus u oblasti dobrog upravljanja biće usmeren na jačanje kapaciteta, ljudskih resursa, kao i poboljšanje kvaliteta pružanja javnih usluga i unapređenje elektronske uprave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.