U trendu

RGZ: Vučetić izabran za predstavnika UNGGIM-a

BEOGRAD – Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Republičkog geodetskog zavoda Darko Vučetić izabran je za predstavnika organizacije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama za Evropu (UNGGIM), na devetom zasedanju Komiteta ovog tela.

Reč je o novom međunarodnom priznanju iz UNGGIM-a za Republički geodetski zavod, imajući u vidu da je direktor RGZ-a Borko Drašković član svetskog komiteta UNGGIM, saopštio je RGZ.

Ova odluka da predstavnici RGZ-a budu izabrani na visoke pozicije u najvažnijoj organizaciji svih katastarsko – kartografskih institucija u svetu ukazuje na poverenje koje RGZ uživa na međunarodnom nivou za ostvarene rezultate i reforme koje Srbija sprovodi u ovoj oblasti poslednjih nekoliko godina.

Takođe, Republički geodetski zavod je najavio otvaranje konkursa za stalno zapošljavanje stručnih kadrova, uz podršku i odobrenje Vlade Srbije.

Konkurs će, biti oglašen za 113 lica sa visokom i i višom stručnom spremom i biće, kako navode, prilika za mnoge mlade inženjere geodezije, informatike i diplomirane pravnike da konkurišu na radna mesta u ovoj državnoj instituciji.

Na konkursu će biti oglašeno 71 mesto sa srednjom stručnom spremom i dva radna mesta sa nižom stručnom spremom.

RGZ je od 2018. godine svake godine sprovodio konkurse za zapošljavanje i primio u stalni radni odnos 680 mladih stručnjaka iz različitih stručnih tehničkih oblasti i na taj način smanjio prosečnu starost svojih zaposlenih, sa čak 55 na 46 godina.

Sa ovim novim konkursom očekuju značajno pojačanje kadrova u službama za katastar nepokretnosti i na taj način efikasnije i brže odgovore na zaheve građana, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.