U trendu

SAD: Od jeseni direktni letovi za Havanu

Administracija američkog predsednika Baraka Obame predložila je danas da osam avio-kompanija, među kojima su Junajted kontinental holdings, Delta erlajns, Amerikan erlajns, već od jeseni počnu sa direktnim letovima iz SAD do Havane.

Na privremenoj listi avio-kompanija, koja tek treba da bude finalizovana, nalaze se i kompanije Aljaska er grup, Frontijer erlajns, Sautvest erlajns i Spirit erlajns, prenosi agencija Rojters.

„Danas preduzimamo još jedan važan korak ka ispunjenju obećanja predsednika Obame o obnavljanju odnosa sa Kubom. Obnavljanje redovnih avio-usluga poseduje ogroman potencijal za ponovno uđedinjenje kubansko-američkih porodica, ali i za unapređenje obrazovanja i prilika za američka preduzeća svih veličina“, navodi se u saopštenju američkog ministra za saobraćaj Entonija Foksa dostavljenom Rojtersu.

Povratni letovi će biti realizovani iz nekoliko američkih gradova sa brojnom kubansko-američkom populacijom, među kojima su Atlanta, Šarlot, Fort Loderdejl, Hjuston, Los Anđeles, Majami, Njujork, Orlando i Tampa.

Dvanaest avio-kompanija je do sada apliciralo za dobijanje dozvole za obavljanje putničkog i teretnog avio-saobraćaja do Havane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.