U trendu

Saradnja u infrastrukturnim projektima

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i ambasador Švajcarske u Srbiji Žan-Danijel Ruh razgovarali su danas o unapređenju procedure izdavanja građevinskih dozvola u Srbiji i mogućnostima saradnje na infrastrukturnim projektima.

Kako je saopšteno posle sastanka, Mihajlović je rekla da nakon usvajanja i početka primene Zakona o planiranju i izgradnji njeno ministarstvo nastavlja da radi na unapređenju sprovođenja objedinjene procedure u lokalnim samoupravama i pripremi za početak izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, koji je planiran od 1. januara 2016. godine.

Ambasador Ruh je ocenio da donošenje tog zakona predstavlja napredak u unapređenju ukupnog poslovnog ambijenta u Srbiji, koji je od velikog značaja za realizaciju započetih, kao i potencijalnih investicija.

Mihajlović je upoznala Ruha i sa prioritetima Srbije u oblasti putne i železničke infrastrukture, posebno nakon usvajanja finalnog predloga Osnovne transportne mreže Zapadnog Balkana na ministarskom sastanku u Rigi.

Na tom sastanku su u transportnu mrežu Zapadnog Balkana, koja će postati deo evropske transportne mreže, uvršteni i ključni infrastrukturni projekti koje je predložila Srbija, uključujući Koridor 10 i Koridor 11, kao i deo autoputa Niš-Priština – Tirana-Drač.

Ruh je podržao tu inicijativu i ukazao da će švajcarske kompanije razmotriti mogućnosti eventualnog uključivanja u realizaciju infrastrukturnih projekata od regionalnog značaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.