U trendu

Šef Delegacije EU najavio spajanje lukova Žeželjevog mosta u Novom Sadu

Vršilac dužnosti šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt najavio je danas u Novom Sadu da će uskoro početi spajanje lukova tamošnjeg „Žeželjevog mosta“ i početak izgradnje saobraćajnica.

„Iako je bilo dosta izazova oko izgradnje mosta, taj projekat napreduje i uskoro se očekuje spajanje lukova mosta, i početak izgradnje pristupnih saobraćajnica, što će biti ispraćeno i posetom visokih zvaničnika EU“, najavio je Benedikt.

Pored toga, Benedikt je u razgovoru s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem pohvalio održavanje 84. Medjunarodnog poljoprivrednog sajma koji je upravo u toku.

„Ta sajamska manifestacija je jedan od brendova Novog Sada“, rekao je Benedikt i dodao da je poljoprivreda od izuzetnog značaja za pristupanje EU.

Gradonačelnik Vučević rekao je da Poljoprivredni sajam iz godine u godinu postaje bolji i da vraća ugled i značaj regionu koji je imao osamdesetih godina, svedočeći i o razvoju poljoprivrede u Srbiji.

On je sa Bendiktom razgovarao i o značaju lokalnih samouprava u procesu pridruživanja Srbije EU, i o pripremi manifestacija „Novi Sad Evropske prestonica kulture 2021“ i „Novi Sad Omladinska prestonica Evrope 2019“.

Sagovornici su se složili da su te manifeacije dobar okvir saradnje Novog Sada sa organizacijama EU. Benedikt je dodao da Novi Sad u tome može očekivati punu podršku Delegacije EU.

Vršilac dužnosti šefa delegacije EU u Srbiji je takodje saopštio da će 2018. biti „Evropska godina kulturnog nasledja“ što omogućava i podršku Novom Sadu kao Evropskoj prestonici kulture 2021.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.