U trendu

Srbija i Bugarska potpisuju memorandum o gasnom interkonektoru

U Sofiji će danas biti potpisan Memorandum o razumevanju za izgradnju projekta Gasnog interkonektora Bugarska – Srbija, između vlada Srbije i Bugarske.

Memorandum će u ime Vlade Srbije potpisati ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, a u ime bugarske vlade ministarka energetike Temenuška Petkova, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

U delegaciji Srbije, koja je u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Bugarskoj su i državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović, kao i direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović.

Ovim Memorandumom srpska i bugarska strana saglasile su se o svim ključnim elementima vezanim za realizaciju projekta gasne interkonekcije koja će povezivati dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije i Vlada Bugarske na ovaj način potvrđuju značaj bilaterane saradnje kako bi se osigurala nacionalna, regionalna i evropska energetska sigurnost, izražavaju podršku jačanju saradnje između zemalja jugoistočne Evrope i uspostavljanju regionalnog energetskog tržišta, kao dela unutrašnjeg energetskog tržišta EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar