U trendu

Telenor: Junajted grupa nastavlja sa medijskim pritiskom i neosnovanim tužbama

Kompanija Telenor ocenila je danas da Junajted grupa (United) nastavlja da zloupotrebljava sopstvene medije i države institucije kako bi izvršila pritisak na pravna i regulatorna tela sa jasnim i očiglednim ciljem da zadrži dominantan položaj i spreči ulazak konkurencije na tržište distribucije medijskih sadržaja u Srbiji.

„Najnovija krivična prijava usmerena je na prejudiciranje odluke Komisije za zaštitu konkurencije, jer ugovori još nisu pravosnažni, niti će stupiti na snagu dok Komisija ne donese odluku“, navodi se u saopštenju.

Kompanije SBB i Junajted media (United Media) koje posluju u okviru Junajted grupe podnele su krivičnu prijavu protiv Telekoma Srbija i Telenora Beograd i odgovornih lica u tim kompanijama, zbog sumnje da su „izvršili krivično delo zaključenje restriktivnog sporazuma“, saopšteno je danas iz kompanije Junajted media.

Telenor u saopštenju ističe da „medijsku kampanju i sve legalne i ilegalne korake treba posmatrati u kontekstu činjenice da je Junajted grupa dominantni pružalac usluga na tržištu distribucije medijskih sadržaja sa udelom od 45,5 odsto i da prava na sadržaje u svom vlasništvu neosnovano odbija da dodeli bilo kom drugom operatoru ili konkurentu.

Takvim pristupom Junajted grupe, kako je ocenio Telenor, uskraćeni su jedino korisnici u Srbiji.

„Potpuno neosnovana prijava i s tim povezana današnja izjava za javnost predstavlja još jedno očito kršenje zakona Junajted grupe i naša kompanija je primorana da u skladu sa tim adekvatno reaguje“, rekao je naveo je Telenor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.