U trendu

Tigar tajers u Pirotu u 2020. proizveo 11,2 miliona guma

PIROT – Francuska kompanija Tigar tajers iz Pirota, koja je deo svetskog gumarskog giganta Mišlena, proizvela je u svojim pogonima u Pirotu 2020. 11.2 miliona guma, a zaposleno je i novih 200 radnika, saopšteno je danas na digitalnoj konferenciji u Pirotu na kojoj su predstavljeni rezultati kompanije i planovi za naredni period.

„Uprkos pandemiji, mi smo nastavili dalje sa industrijalizacijom novih proizvoda, proizvodnjom i isporukom guma našim kupcima, kao i uvođenjem novih projekata, odnosno pripremama za budućnost. Uspeli smo da uspostavimo ravnotežu između zahteva kupaca, sanitarnih ograničenja i naših industrijskih ambicija“, rekao je, pored ostalog, Igor Zjemit, direktor kompanije Tigar tajers.

On je istakao da je u prošloj godini primljeno i 200 novih radnika, s obzirom na to da se u 2021. godini očekuje oporavak tržišta, kao i finansijska stabilizacija kupaca i ostalih partnera, odnosno vraćanje obima proizvodnje i prodaje na nivo pre početka krize.

„U godini obeleženoj nezapamćenom pandemijom, koja traje i danas, bili smo uz lokalnu zajednicu, pomogli smo kupovinu respiratora, automatskih aparata za merenje telesne temperature, pulsnih oksimetara za merenje saturacije kiseonika u krivi, donirali smo više od 30.000 maski, 10.000 rukavica, preko 400 litara sredstava za dezinfekciju“, rekla je Milena Tošić, finansijski direktor.

Susret Tigar tajersa sa partnerima u cilju predstavljanja rezultata i prioriteta za naredni period održan na Dan planete zemlje, 22. april, bio je i prilika da kompanija najavi ekološku kampanju razvrstavanja plastike „Razmisli, Razvrstaj, Uključi se“, kao i podršku ekološkim projektima na nivou Grada Pirota u okviru programa podrške lokalnoj zajednici „Growing together“.

Kompanija Tigar tajers u svojim pogonima u Pirotu zapošljava više od 4.000 radnika.

Skupu se obratio i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić koji je istakao ogromnu važnost kompanije Tigar tajers za lokalnu zajednicu i pohvalio činjenicu da ova kompanija redovno upošljava nove radnike.

„Opšte je poznato da se na jedno novo radno mesto koje se otvori u realnom sektoru otvori još nekoliko novih radnih mesta u pratećim delatnostima, uslugama, ugostiteljstvu i drugim delatnostima. Upravo zbog toga značaj poslovanja i planova za proširenje proizvodnje u Pirotu je od ogromnog značaja za naš grad“, poručio je gradonačelnik Vasić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.